Новини

   

  „Апостоле, искам да те питам...“

                         ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ „АЗ МОГА, АЗ ЗНАМ“,  РТЦ“ЦАРИБРОД“                                                                                                                 БЪЛАРСКИ УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ЗНАНИЕ“, ЧИКАГО                                                                                           СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ  ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

  Предлагат да участвате в проект включващ почитане на рождения ден на Васил Левски

  Парадокс и до днес остава фактът, че по-тържествено отбелязваме обесването, а не рождението на Левски. Може би всеки си има различно обяснение за това. 

              Сега,  184 години след раждането на най-великия българин, ви предлагаме да запишете видеоклип „Какво бих дръзнал да попитам Васил Левски?“ или „Апостоле, искам да те питам...“

  1. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВИДЕОКЛИПОВЕТЕ 

  1.1.      Продължителността на видеоклипа е до 3 минути. 

  1.2.      Максималната големина на клипа следва да е до 1.8GB.

  1.3.      Съдържанието на видеоклиповете трябва да отговаря на общоприетите морални норми. 

  1.4.      Видеоклипът не трябва да рекламира продукт, услуга или бранд, да съдържа обидни послания от всякакво естество, да отправя политически послания. 

  1.5.      По отношение на съдържанието на видеоклиповете:

   ✓ Оригиналност и творчески подход на посланието 

  ✓ Логическа последователност и представяне 

  ✓ Ясно и точно формулиране на идеята

   

  2.         КАЧВАНЕ НА ВИДЕОТО на:  https://wetransfer.com/ на имейл адрес:  levski2021@abv.bg

  3.         СРОК:16.07.2021

   

  В неделя от 18 часа българско време ще се проведе дискусия основната  тема е определена от едно интервю на Антон Дончев.

  „Ако човечеството започне да подрежда някакъв пантеон на представители на човечеството, българите ще дадат Левски. Но това не е едно съкровище, което да се вади по празници – кога роден, кога обесен, да се излъска и след това да се прибере в раклите или не дай Боже да се зарови в земята, за да не го откраднат. Левски е огън, а огънят трябва да гори. Този символ на човечността е оставен на България да го пази. Българите всъщност пазят едно световно съкровище. Как сме го опазили? Как да обясним на хората, че ние посягаме на честта и достойнството на България. Ако трябва да го пазим, ние трябва да обясним на всяко дете, че Левски се ражда с него.”

   

  Всеки, който желае да се включи в проекта може да участва само с видео или видео и дискусия . Дискусията ще се проведе он лайн, като желаещите да се включат, ще получат линк на имейла си.  Няма ограничениея във възрастта на участниците.

   

   

   

  Назад »