Новини

   

  БУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, ГР. ВИЕНА, АВСТРИЯ НА 30Г

  ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО БУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”

                                   В ГР. ВИЕНА, АВСТРИЯ

   

  Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“ във Виена вече 30 години следва с гордост  великото дело на първоучителите. 30 години  то съхранява за идните поколенията българските  традиции и любовта към знанието, с оптимизъм гледа към бъдещето. Първото и най-голямо  българско училище в Австрия носи в себе си таланта и мисълта на българския духовен гений, създава и обогатява модели на гражданско поведение в един свят на духовността, далеч от пределите на Родината.

  Като съучредител на АБУЧ, Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“  има определена мисия и особена заслуга за разрастването на огнищата на просвещението  по света. Винаги е било в първите редици на силната армия от съвременни възрожденци, които разместваха пластове.  Това училище е морален и духовен стожер на българските традиции, история и писменост. Стожер е на професионалния и колегиален морал.

  По пътя на 30-годишното му израстване определяща е ролята на  ръководителя на този български духовен храм в сърцето на Европа  - д-р Ирина Ботева Владиков. Всеотдайна, мъдра и далновидна – истински лидер. Успя да  утвърди  училището си като  водещо, но не само. Като дългогодишен заместник-председател, а в последствие и председател на АБУЧ,  издигна имиджа на  асоциацията ни като най- всеобхватната и най- дейната организация на българи по света.

   Госпожо Владикова,

  Скъпи колеги, учители, ученици, родители от Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“, 

  Вашата сила прави силни и нас. Това ни прави непоколебими. Не преставайте да се гордеете със своята просветна мисия, пазете жив пламъка на българщината  и го предавайте на идните, за да пребъде България. 

  Честит 30-годишен юбилей, 30- годишно будителство и всеотдайна посветеност на единението на българската общност във Виена. 

  Тук, на тази земя, Вие сте България!

  Обичаме Ви, вярваме Ви, гордеем се, че Ви има!

   

  Управителен съвет на АБУЧ

  Май 2022 г.

   

   

  Екипът на ИТВ "Аз мога аз знам" се присъединява към поздрава и пожелава здраве и много успехи  на творческия екип , а на училището благословено бъдеще.

   

   

  Назад »