Младата българска певица EL MA триумфира с авторска песен в Италия

* EL MA e ученичка на знаменитата Дарияна Куманова, а песента й звучи в най-големите италиански търговски центрове
** Бабата на EL MA снима с Микеле Плачидо, а баща й е футболен национал при юношите

Тя е само на 15 години, но музиката й вече звучи в цяла Италия. Елмира Маринова - EL MA от София издаде първата си авторска песен, разпространена от световно известния лейбъл Believe Digital. Зад триумфа й стои музикалният ментор Дарияна Куманова-международно признат продуцент и педагог, която от години работи в Милано.  

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Посетителите на изисканите парфюмерийни бутици, спортни магазини и луксозните търговски центрове в Италия едва ли предполагат, че хитът Tired Of Loving You се изпълнява от българка. Слушателите на мейнстрийм радиата в Рим и Милано едва ли знаят, че 15 годишната EL MA не само пее завладяващо, но е и автор на вълнуващия текст, посветен на първите тръпки в любовта.
В създаването на Tired Of Loving You неизменно до нея е Дарияна Куманова, която е в основата на успеха и на българката Ника Парис, заковала финалите на италианския „X-Factor”. Всъщност след едно от интервютата на Ника за българска телевизия Елена, майката на EL MA, се свързва с Куманова и така започва музикалната приказка.

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Видеото на Tired Of Loving You се снима в студиото, използвано и от Дуа Липа, когато работи в Милано. Идеята за клипа е на Дарияна Куманова, която отскоро работи и с английските продуценти на най-популярния италиански рапър Сфèра Ебàста. Чужденците чуват Tired Of Loving You в студиото на Дарияна и остават впечатлени. „Това прави възможно следващият сингъл на EL MA да бъде продуциран от Великобритания“- добавя Куманова.

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Маестра Куманова е известна с това, че провокира в своите възпитаници таланта и умението не само да интерпретират песни, но и да ги създават. „Веднага усетих стила на Елмира и силата, с която пише текстове - споделя Дарияна и добавя- По-късно научих, че  острото й перо може би е по наследство, след като нейната баба се е занимавала с журналистика“.

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Жоржета Калоянова, дъщеря на руския евреин Жорж Ендовицки и баба на талантливата EL MA действително е работела за БНР, но и се е изкушавала от актьорската професия. Тя дори снима централна роля с Микеле Плачидо във филма „Един гражданин протестира“- от малкото продукции на Плачидо, които не са излъчени в България.

Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Името на бащата на EL MA също е записано със златни букви, но в спортната ни история. Захари Маринов е футболен национал при юношите, а по настоящем е продуцент на талантливата си дъщеря. Във фамилния екип влизат и майката Елена, която освен добър приятел е неизменно до EL MA при пътуванията й в чужбина и по-големият брат Валери-силната опора на тийнейджърката.
Tired Of Loving You може да се слуша във всички дигитални платформи, както и в българските и италиански музикални радиа и телевизии.

 

TIRED OF LOVING YOU

Още за EL MA

  • Елмира Маринова е възпитаничка на 134 СУ „Димчо Дебелянов“ в София, известно като „еврейското училище“.
  • В началото на тази година деветокласничката получава покана лично от директорката на училището г-жа Весела Палдъмова за участие в голям благотворителен концерт през месец май в Болоня.
  • Елмира пише текста на Tired Of Loving You на английски език, който владее до съвършенство и признава, че думите са вдъхновени от действителни преживявания.
  • Като малка Елмира е част от кастинга за търсене на нова сценична партньорка на   г-н Андреев в „Шоуто на Слави“. Тогава Слави Трифонов възкликва: „Ти си голяма работа, да знаеш. Пееш жестоко и си голям артист!“
  • Елена, майката на Елмира се занимава със социална и благотворителна дейност. Тя успява да менажира многото си ангажименти с пътувания до Милано, за да може EL MA  да създава песните си в студиото на Дарияна Куманова.