"Цветни мечти" НДД"Цветни мечти"  Национален дворец на децата


Питайте децата от двореца какво е модерен балет и съвременен танц.


Ще кажат – страхотно!!!


От класическото в модерния балет до експанзията на уличния танц, в широкия спектър от стилове и техники на танцуване – раждащи се и изчезващи в кръговрата на създаване на култура, през 1986 в бившия „Пионерски дворец”, сега „Национален дворец на децата”, бе поканена педагогът и хореографът Снежана Бечева за да създаде студио за модерен балет и танц, с което се разкриха нови пространства в културно-естетическия и творчески потенциал за развитие и изява на децата.


От 1997, като помощник художествен ръководител и хореограф, бе назначена Борислава Бечева-Георгиева – възпитаничка на студиото от самото му създаване. Педагог и творец с голям размах на творческите търсения, със стил и интелект.


Вече двадесет и две години студиото е „училище за звезди”, както го наричат децата. А те са стотици преминали през него.


Повече от двадесет самостоятелни концерта – истински празник за деца и публика. Участия в десетки телевизионни предавания, шоу-програми, представителни сборни концерти, международни и републикански фестивали с най-високи отличия и богат награден фонд. Това са реализирани мечти, отприщени от творческото въображение и с право студиото заслужи името си - „Цветни мечти”.


За да дарят децата с чудото на танца, цената е продължителни и здрави репетиции.


Искате грация, елегантност, усет за лекота, безтелесност и хармония, искате сила, хард, джаз, брейк, хип-хоп и невъзможното, искате сцена, костюми, грим, прожектори, звезден прах и полет със собствените си криле, публика, камери, светкавици, овации, цветя, награди, турнета? Тези неща са в изобилие в СМБ „Цветни мечти”: ела и ги вземи!


Питайте деца какво е танцът.


Ще кажат: ”Без танца светът ще бъде скучен, танцът ни кара да сънуваме и бленуваме, чрез танца душата говори в движения. Чрез танца стават видими музиката, експанзията, силата, дързостта, свободата, нежността и любовта.”